MIO: “Børns individuelle behov skal være i centrum i diskussion om nationale retningslinjer for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (MISI/PPR)”.

Tusagassiorfinnut Nalunaarut / Pressemeddelelse

MIO: “Børns individuelle behov skal være i centrum i diskussion om nationale retningslinjer for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (MISI/PPR)”.

 

Inatsisartut skal d. 15. November 2024 drøfte et beslutningsforslag om at etablere nationale retningslinjer for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (MiSi/PPR). Forslaget har til hensigt at sikre en mere ensartet tilgang til identificering og udredning af børn med særlige behov på tværs af Grønlands kommuner. MIO støtter forslaget og ser positivt på, at der skabes mere ensartede og rettidige tilbud til børn i hele landet.

På nuværende tidspunkt oplever alt for mange børnefamilier lange ventetider og en uigennemsigtig proces, når de søger hjælp til deres børn ifbm. f.eks. psykiatriske udredninger. MIO deler derfor forslagsstillerens ønske om, at børn, der mistrives, hurtigere får den hjælp og støtte, de har ret til.

MIO vil dog gerne understrege, at behandlingen og rådgivningen altid bør tage udgangspunkt i det enkelte barns behov. Nationale retningslinjer kan bidrage til mere ensartede tilbud, men det er afgørende, at disse ikke bliver en barriere for individuelt tilpassede løsninger.

“Det er vigtigt, at procedurerne og retningslinjerne er fleksible nok til at kunne tilpasses det enkelte barn, så barnet altid er i centrum. Der må ikke skabes ensartethed på bekostning af det enkelte barns unikke behov” lyder det fra MIO.

FN’s Børnekonventions artikel 2 at intet barn må diskrimineres på baggrund af bopæl, og artikel 24 fastslår at alle børn har ret til bedst mulige sundhedspleje. Det er derfor afgørende, at kvaliteten af den Pædagogiske Psykologiske Rådgivning ikke varierer betydeligt afhængigt af, hvor man bor.

Afslutningsvis understreger børnerettighedsinstitutionen, at forslaget om nationale retningslinjer for Pædagogisk Psykologisk Rådgivning kan være et vigtigt skridt i retning af et mere effektivt og sammenhængende system, som tilgodeser børn med særlige behov. MIO håber en bred politisk opbakning til forslaget, men vil også følge udviklingen nøje for at sikre, at retningslinjerne implementeres med fokus på barnets bedste og med respekt for børns individuelle behov.

 

Asannittumik inuulluaqqusillunga

Med Kærlig hilsen

MIO – Meeqqat Pisinnaatitaaffiinut Sullissivik
mio@mio.gl

Tlf: 346940

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Har du husket at give ros og kram til dit barn i dag?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for at deres børn har et godt liv: Har du husket at spørge, hvad dit barn synes?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Sætter du dit barnets behov før dine egne.

Kender du børns rettigheder?

Børn har ret og pligt til at gå i skole: Husker du at snakke med dit barn om, hvad det har lært i skole i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Husk at kramme og kysse dit barn når du går.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Har du husket at grine sammen med dit barn?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Børn har ret til en levevilkår, der gør, at de kan udvikle sig fysisk, psykisk, åndeligt og socialt.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Hvad har dit barn spist til frokost i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Giver du dit barn kærlighed? Læser du godnathistorie for dem, vågner sammen med dem, holder du øje med dem når de leger udenfor?