Planlægning af første møde

Tilpas mødet til sammensætningen af børn og deres alder og modenhed. Tag udgangspunkt i børnene når du planlægger mødet, f.eks. i forhold til hvordan du arbejder og hvor mange møder du afholder.

Lav børnene lave gruppearbejde og find en god opdeling, der understøtter børnenes alder og modenhed med deres kendskab til hinanden. Det er bedst at børnene arbejder i grupper af 6-8 børn. Der er ingen regler for at særlige aldersgrupper skal være i samme gruppe, men sørg for at aldersspredningen ikke er for stor.

Sikre at der er tilsagn fra alle forældremyndigheder eller lignende for hvert barn.

Bestem et tidspunkt til mødet

Sørg for at tidpunktet passer med barnets skole og evt. fritidsaktiviteter. Der bør afsættes min. 4 timer til hvert møde.

Book et neutralt lokale

Forbered mad og drikke, herunder snacks der giver energi. Gør gerne lidt ekstra ud af det for børnenes skyld. Der kan anbefales at booke et konferencelokale, hvor der bliver sørget for servicering og man ikke skal afbryde mødet for at klargøre maden. Det er også med til at børnene føler sig lidt særlige og at det er en særlig dag. Tilbyd gerne god mad, sodavand og søde sager i løbet af eftermiddagen.

Undersøg behovet for transport til barnet og evt. tryghedsperson

Det kan både være rejser eller transport internt i byen. Vær opmærksom på du er ansvarlig for forsikring, det gælder særligt ved rejser.

Kontakt børnene forud for mødet og sikre at de har al viden de har behov for forud for mødet

Hør om de har spørgsmål eller om de glæder sig. Et personligt besøg kan være en god idé

Følg op med den voksne

Afsæt tid til at sikre at alle har den information de har behov for. Ryk gerne for svar hvis der er behov for det. Vær åben overfor at tage personlig kontakt for at følge op. Hvis de voksne følger barnet til mødet kan det være godt at forberede dem på mødet. De voksne bør ikke være til sted under mødet, da det er vigtigt at barnet kan tale frit.

Følg op vedrørende aftale med skolen

Sikre dig at barnet får lovlig fravær fra skole hvis det sker i løbet af skoletiden. For nogle børn ønsker de ikke at være væk fra skolen, mens andre børn helst ikke vil mødes i weekenden. Sørg evt. for information til skolen om at barnet er til møde og fortæl hvad det drejer sig om.

Udarbejd et program for mødet og evt. for det næste møde

Det kan være en fordel at møderne afholdes lige efter hinanden, så man har det frisk i erindringen, men også har haft tid til at reflektere over 1. mødes indhold og har fået nye idéer eller ting der skal med på 2. møde. Giv plads til fleksibilitet og for pauser tilpasset til børnenes behov. Det er godt med et struktureret program, så alle føler sig trygge ved hvad der skal ske og så give frihed til øvelserne og deres budskaber.

Alle praktiske detaljer skal være på plads inden første møde. Det gælder både mødested, tid, godkendelser og hvilke redskaber du vil bruge til møderne.

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Har du husket at give ros og kram til dit barn i dag?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for at deres børn har et godt liv: Har du husket at spørge, hvad dit barn synes?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Sætter du dit barnets behov før dine egne.

Kender du børns rettigheder?

Børn har ret og pligt til at gå i skole: Husker du at snakke med dit barn om, hvad det har lært i skole i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Husk at kramme og kysse dit barn når du går.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Har du husket at grine sammen med dit barn?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Børn har ret til en levevilkår, der gør, at de kan udvikle sig fysisk, psykisk, åndeligt og socialt.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Hvad har dit barn spist til frokost i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Giver du dit barn kærlighed? Læser du godnathistorie for dem, vågner sammen med dem, holder du øje med dem når de leger udenfor?