Seksuelle overgreb

Nogle børn og unge udsættes for seksuelle overgreb (kaldes også seksuelt misbrug).

Et seksuelt overgreb kan være forskellige ting. Det kan være, at en voksen – f.eks. en lærer, træner, familiemedlem eller en anden person rører ved dig på en seksuel måde. Det kan også være en, der kysser dig, tager billeder af dig, skriver seksuelle ting til dig eller ser pornofilm sammen med dig. Det kan også være én, der har dyrket sex med dig, uden du rigtig havde lyst.

Seksuelle overgreb er forbudt og det er vigtigt, du fortæller det, hvis du bliver udsat for seksuelle overgreb. Du kan fortælle det til en voksen, som f.eks. en lærer, en fra familien eller en anden voksen du kender.

Børn og unge, der udsættes for seksuelle overgreb, føler ofte, det er deres skyld eller skammer sig over deres oplevelser. Men det er aldrig deres skyld. Det er altid de voksne, der har ansvaret, hvis der sker et seksuelt overgreb.

Hvis du ikke har lyst til at tale med nogen, du kender, kan du altid kontakte SMS rådgivning 1899 eller Tusaannga 801180, så kan de hjælpe dig med, hvad du kan gøre. Måske spørger de om dit navn. Det er for at hjælpe dig hurtigst muligt. Hvis du ikke har lyst til at sige dit navn, er det også okay.

Du kan også henvende dig til MIO direkte på mail mio@mio.gl eller tlf. 34 69 40 eller kontakte Politiet på telefon 70 14 48.

Børn og unge har ret til at blive beskyttet mod alle former for fysisk, psykisk eller seksuel misbrug og udnyttelse. Børn og unge har ret til at få hjælp.

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Har du husket at give ros og kram til dit barn i dag?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for at deres børn har et godt liv: Har du husket at spørge, hvad dit barn synes?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Sætter du dit barnets behov før dine egne.

Kender du børns rettigheder?

Børn har ret og pligt til at gå i skole: Husker du at snakke med dit barn om, hvad det har lært i skole i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Husk at kramme og kysse dit barn når du går.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Har du husket at grine sammen med dit barn?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Børn har ret til en levevilkår, der gør, at de kan udvikle sig fysisk, psykisk, åndeligt og socialt.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Hvad har dit barn spist til frokost i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Giver du dit barn kærlighed? Læser du godnathistorie for dem, vågner sammen med dem, holder du øje med dem når de leger udenfor?