Kærester

På et tidspunkt vil det med kærester komme til at betyde noget for de fleste. Måske får du en kæreste, måske gør du ikke.

Mange af dem, der prøver at have en kæreste, kommer også til at opleve at have kærestesorger. Når man har kærestesorger, føles alting meget svært; man er ked af det og man kan føle, at man aldrig bliver glad igen. Men det gør man. Lige pludselig går kærestesorgerne over. Det er meget almindeligt at føle sorg, når man mister nogen. Du kan læse mere om sorg her.

Det kan godt være svært at vide, hvor meget man skal gå med til, når man har en kæreste. Skal man kysse og holde i hånd? Skal man bare bruge tid sammen? Skal man gå i seng sammen og må man godt sige nej, hvis man ikke har lyst? Man må altid sige nej og det er dig selv, der bestemmer grænserne.

De fleste har det rigtigt godt med deres kærester, men nogle oplever at være bange og kede af det. Nogle oplever at blive udsat for dårlige ting fra deres kæreste f.eks. vold. Du kan læse mere om kærestevold her.

Hvis du oplever noget dårligt med din kæreste, er det vigtigt, at du taler med nogen om det. Hvis du ikke ved, hvem du skal tale med, kan du altid spørge SMS rådgivning 1899 eller Tusaannga 801180. Du kan også henvende dig til MIO på mail mio@mio.gl eller tlf. 34 69 40

Børn og unge har ret til at leve et godt og trygt liv. Børn og unge har også ret til et privatliv og ret til at blive beskyttet mod f.eks. kærestevold.

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Har du husket at give ros og kram til dit barn i dag?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for at deres børn har et godt liv: Har du husket at spørge, hvad dit barn synes?

Kender du børns rettigheder?

Forældre har det største ansvar for deres børn har et godt liv: Sætter du dit barnets behov før dine egne.

Kender du børns rettigheder?

Børn har ret og pligt til at gå i skole: Husker du at snakke med dit barn om, hvad det har lært i skole i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Husk at kramme og kysse dit barn når du går.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Har du husket at grine sammen med dit barn?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Børn har ret til en levevilkår, der gør, at de kan udvikle sig fysisk, psykisk, åndeligt og socialt.

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Hvad har dit barn spist til frokost i dag?

Kender du børns rettigheder?

Børn har brug for mad, søvn og omsorg: Giver du dit barn kærlighed? Læser du godnathistorie for dem, vågner sammen med dem, holder du øje med dem når de leger udenfor?